header
Blog Carti Jocuri Video Poze Muzica Utile Forum

Site serios, curat, simpatic, cu simţul umorului şi fără obligaţii, dar indiscret, caută cititori, scriitori, jurnalişti, gameri, cinefili, muzicieni şi blogeri pentru relaţii reciproc avantajoase, de scurtă sau de lungă durată.

În ce constă relaţia:

TownPortal.ro e un portal de bloguri tematice, care caută în momentul de faţă redactori pentru domeniile Cărţi, Filme, Muzică, Jocuri, Utile.

Pentru secţiunea Cărţi:
Candidatul “admis” va face parte din echipa care scrie recenziile ce vor apărea pe blog. Singurele cerinţe sunt pasiunea pentru lectură şi scris. Munca nu e plătită cash, dar nici voluntariat nu e. Fiecare recenzor e plătit în natură, după cum urmează:

Cum funcţioneaza sistemul:
1. Colaboratorul X vrea sa citească o anumită carte, dar din varii motive (n-o găseşte, e prea scumpă, etc.) nu o poate avea;
2. X imi spune mie despre ce cărţi e vorba, eu le adaug pe lista de cereri lunare pe care o trimit mai departe către edituri;
3. Editurile imi dau mie cartea sau o trimit direct la adresa lui X;
4. X citeşte si face recenzii carţilor respective (în decurs de o săptămână, maxim două pentru fiecare carte), pe care apoi mi le trimite mie; În principiu, nu vreau "comentarii de liceu" si nici texte copiate, ci ceva original, impresia “pe bune” a lui X despre cartea respectivă. Dacă i-a placut sau nu, de ce, dacă o recomandă altora, şi aşa mai departe. Nu pupături în… dos, ci realitatea.
5. Eu analizez şi dacă e cazul (bine ar fi să nu fie) corectez textul, îi aplic puţin SEO şi apoi postez articolul (semnat cu numele sau pseudonimul/nickul/porecla lui X) pe www.TownPortal.ro/carti . Sunt suficiente exemple acolo.
6. Cărţile primite rămân la X, drept “răsplată”. Eventual le poate da mai departe altora care vor să le citească, dar asta ţine doar de el.

Deşi am lansat siteul de puţină vreme, am reuşit sa obţin câteva parteneriate importante, mai ales pentru secţiunea Cărţi. Lista acestora poate fi găsită la adresa:
http://townportal.ro/carti/promovare/

În iunie 2008 era postat primul text. În martie 2009, Town Portal Cărţi a luat locul 3 la RoBlogFest la categoria jurizată Blog de cultură.

Nu e un job, dar are şanse să devină unul cu timpul. Puteţi chiar să fiţi recrutaţi de aici pentru a fi angajaţi în domeniu. Mai mult, puteţi interacţiona cu oameni din industrie, puteţi primi invitaţii la lansări de carte, puteţi lua interviuri unor "autori celebricioşi". Primim pe oricine este pasionat de lectură. Poate cel mai important, programul vi-l faceţi singuri, textele le scrieţi si le trimiteţi de unde vreţi, din vârful patului, de la barul cu wireless sau de la locul de muncă unde vă plictisiţi.

Pe scurt: O recenzie = O carte.

În acelaşi sistem încerc să pornesc lucrurile şi pentru celelalte secţiuni. Urmează să contactez distribuitori, librării, cinema-uri, centre de închirieri, şi să vă ofer filme originale sau bilete de acces la lansări în schimbul unei cronici. Producători de jocuri pentru PC, console şi mobile, ca să vă ofer jocuri originale pentru reviews. Dacă aveţi pasiunea jocurilor, putem construi împreună jocuri de browser în Flash. Pentru Utile, care conţine şi o componentă IT, veţi primi produse ceva mai substanţiale. De la sisteme până la gadgeturi. Pentru Muzică, CD-uri şi DVD-uri originale, plus bilete la concerte.

Dar pentru ca toate astea să vină mai rapid este nevoie de conţinut. Adică de formarea unor echipe pentru fiecare secţiune.

Avantajele şi dezavantajele sunt evidente. Dacă sunteţi interesaţi de această relaţie sau dacă vreţi mai multe detalii, vizitaţi site-ul ca să vedeţi despre ce este vorba şi trimiteţi un e-mail la: Alex_Sima[at]Yahoo.com sau admin[at]townportal.ro, cu precizarea "Colaborator TP".

footer