Nemira rss anunt

« | Main | »

Ineptii la televizor

Articol postat de | 30. 04. 2008

***** In zilele de Paste m-am uitat mult prea mult la televizor. Si din pacate, in domeniul jocurilor a fost o varza de nedescris, o mancare de peste stricat. In fine, sa le iau in ordine:

***** 1. Pe Eurosport, campionat de footsal. Finala. Aflu de la comentatori, dupa ce se termina meciul, ca “echipa castigatoare este a 2-a ?ar? din Rusia care castiga aceasta competitie consecutiv”.
***** Ce au vrut sa spuna ei de fapt, am inteles doar pentru ca am urmarit partida. Mi-e mila de bietii oameni care abia schimbasera postul. Ma rog, o usoara greseala de exprimare, facuta din neatentie, probabil.

***** 2. Pe Eurosport, campionat de snooker, Eurosport e de ceva vreme partener Yahoo. In schimb, comentatorii fac urmatorul anunt: “pentru cei care vor sa ne scrie, adresa noastra este EuroSnooker@Gmail.com”… Ma rog, chestiune de preferinte, pentru ca banuiesc ca marketingul Eurosport+Yahoo Romania era ocupat cu ciocnitul oualelor. Rosii. Si nu al bilelor. Tot rosii, dar de snooker.

***** 3. Emisiune ciudata pe N24, n-am inteles daca erau stiri. Vocea de pe fundal ma anunta ca “s-a lansat Grand Tit Auto 4”. Ptiu drace, cum o fi? Sunt curios, vreau sa vad si eu jocul Marea ?â?? automat? 4… Ma rog, greseala de pronuntie.

***** 4. M-am rugat eu cat m-am rugat, ca doar era Pastele. Dar pana aici. Asta nu a fost in direct si cei care au spus/scris tampenia se presupune ca ar trebui sa aiba habar de IT si gaming. TVR1, emisiunea Zon@ IT. Las un pic sa vad despre ce e vorba, si aflu cu stupoare ca „Tomb Raider (TR) a fost unul dintre primele jocuri, blablabla, si a servit ca sursa de inspiratie pentru Prince of Persia (PoP)”.
***** Pai bine mai oameni buni, poate va referiti totusi la PoP: la The Sands of Time (SoT), ca s-ar fi luat dupa TR, dar oricat ar tine jocul asta de time travel, poate realizati ca unui joc aparut pentru prima oara in 1989 (PoP) ii e cam greu sa copieze stilul unui joc aparut in 1996 (TR).

***** Adica voi imi spuneti mie ca in jocul original, nenea printul nu sarea peste obstacole, nu se prindea de ziduri, nu se batea cu niste garzi (eunuci?), ci arunca cu pietre in balta si facea ochi dulci printeselor sturlubatice. Pentru ca altfel tin sa va contrazic, si sa va anunt ca Tomb Raider e un Prince of Persia in varianta 3D. Si tinand cont de diferenta de 7 ani, si de nenumaratele jocuri aparute intre timp, ma indoiesc teribil ca Tomb Raider nu s-a luat dupa PoP si dupa multe altele, sau ca a fost un exemplu pentru un joc aparut in 2003 (SoT). Daca totusi nu ai cultura general in domeniul jocurilor, desi faci o emisiune care se vrea de profil, macar documenteaza-te. Parerea mea. E ca si cum ai zice ca Jay Leno l-a copiat pe Florin Calinescu.

***** Dar banuiesc ca oricum nu conteaza ce credem noi, astia mai vechi, care am inceput sa ne jucam (folosind diverse chestii care pot intra in domeniul IT) imediat dupa ce a murit nenea ala rau de trista amintire, tinand cont ca in aceeasi emisiune aflu ca Assassin’s Creed e „cel mai tare joc aparut vreodata dupa parerea mea.” … mai pot sa zic ceva, daca asta e parerea omului?… Sunt uimit unde au ajuns unii oameni, tinand cont de prostiile debitate. Si la o televiziune care se vrea “nationala”.

renne

Subiecte: Despre jocuri | 1 Comentariu »

One Response to “Ineptii la televizor”

  1. Rasism la TVR1 - Campionatul European 2008 nu e pentru negri | TownPortal Blog Says:
    June 10th, 2008 at 7:07 pm

    [...] Acum cateva minute, in timpul meciului, comentatorii o comit iar: Cutarescu de la Turcia e cel care face munca de negru pentru echipa [...]

Comments