Ultimele articole

Comentarii recente

Tag Cloud

antivirus convertor cosmos English gramatica interesante internet intrebari Istorie IT online optimizare OS pasiuni plugins programe raspunsuri reclame retele revista presei SEO servicii setup translator unelte windows wordpress

Categorii Google

Categorii

Validari


« | Main | »

Filext – Extensiile fisierelor

By Zoom | May 12, 2008

***** De foarte mult timp, niste baieti destepti s-au gandit cum sa il faca pe utilizatorul obisnuit sa diferentieze fisiere cu acelasi nume. De pilda, daca nu am avea extensiile, nu am putea deosebi fisierul fisier.doc de fisier.txt, fisier.jpg, sau fisier.exe, care ar putea fi chiar un virus. Desi in sistemele de operare avem optiunea de a ascunde aceste extensii, ele raman totusi ca un nume de familie, si ne spun ceea ce trebuie sa stim despre fisierul respectiv.

***** Uneori, gasim insa fisiere cu extensii de care nu am auzit niciodata. Cum putem sa ne dam seama daca ele contin filme, muzica, sau sunt arhive?

***** Exemplu: Daca avem pe hard un fisier downloadat de copil/nevasta/prieten/s.a.m.d., si vedem ca are extensia PLM, ne scarpinam bine in varful capului si apoi…

***** Intram pe acest site, unde putem afla toate modurile in care poate fi utilizat un fisier cu aceasta extensie nazdravana. Am gasit chiar 2 tipuri de fisiere cu terminatia PLM:
***** 1) Panasonic SD Voice Editor File.
***** 2) DisorderTracker2 Module.

Filext ne ajuta sa gasim orice “file extension”, cu conditia sa nu fie inventata. Si chiar si atunci.

renne

Subiecte: Fisiere, Software | No Comments »

Comments