Ultimele articole

Comentarii recente

Categorii Google

Categorii

Validari


« | Pagina principala | »

De ce e important sa ai trust de presa

Scris de Alex Sima | 15, 09, 2009

clasament SATI 2009 - stiri generale top 10Tocmai am aruncat o privire peste clasamentul SATI pentru siteurile de stiri si am realizat ca oricat am crede noi ca Internetul ia incet locul celorlalte mijloace de informare, in Romania situatia e oarecum diferita. Aici se aplica “ai grija ce-ti doresti, se poate indeplini”. E mai important in momentul de fata sa ai posibilitatea sa convertesti publicul vechi si sa il transformi in vizitatori, decat e sa le oferi continut acestora.

Oricui ii sare in ochi cresterea celor de la Stirileprotv.ro, care au ajuns in luna iulie la 1.647.000 de vizitatori unici pe luna. Adevarul e insa extrem de simplu. Nu a fost vorba de o campanie extraordinara, nu s-au facut cine stie ce modificari. S-au pus cateva bannere pe ici pe colo pe la siteurile din retea si pe la siteurile partenere, insa grosul vine din alta parte. Adica de la televizor. Pentru ca ultima oara cand am avut ghinionul sa urmaresc stirile ProTV am observat indemnul de a ma uita la clipuri pe site.

clasament SATI 2009 - stiri generale top 10 saptamanalComparativ cu locurile 2 (Realitatea.net), 3 (Ziare.com) si 4 (HotNews.ro), locul 1 nici macar nu are suficiente articole indexate de Google, care ar fi putut fi o eventuala explicatie pentru crestere.

Stirileprotv.ro beneficiaza de atentia celui mai folosit motor de cautare doar pentru 56.000 de articole. Atat. De fapt, mai corect spus ar fi pagini. Articole sunt cu siguranta mai putine, pentru ca pagina nu e un echivalent al articolului.

Spre comparatie, Realitatea.net are 844.000 de pagini luate in calcul (fiind eliminate cateva sute de mii create acum cateva luni doar pentru a face Spamdexing). Ziare.com are 1.390.000 si HotNews.ro are 299.000.

Deci, care e secretul? Realitatea are si televiziune care trimite oamenii pe site. Buba e ca nu poate exista comparatie intre audiente. Ziare.com are continut “imprumutat” de la toate celelalte siteuri si agentii de stiri de la noi, fiind un produs bazat intr-un procent ridicat pe altele. HotNews.ro e singurul din Top 10 care poate fi definit ca “ziar online” de sine statator. Toate celelalte au in spate televiziuni, redactii de print, sau continut creat in majoritate de altii.

Pana nu or sa ajunga si la noi in aceste clasamente redactii dedicate exclusiv onlineului, ne bucuram degeaba de cresterea folosirii Internetului. Clientii sunt adusi acum nu datorita unor procese normale, ci folosirii resurselor aditionale. Nu spun ca e ceva in neregula cu asta, pentru ca poti sustine ceva pe spatele altor lucruri. Dar planurile pe termen lung ar trebui sa includa alte solutii, care sa permita cresterea normala pentru aceste siteuri hranite acum doar cu steroizi.

renne

Subiecte: Ganduri, Media, Planuri, Siteuri, Stiri, ziare | 1 Comentariu »

Un raspuns la “De ce e important sa ai trust de presa”

  1. 20bet Says:
    28, 09, 2023 la 9:42 pm

    Apoiar ferramentas de apostas e estar equipado com uma plataforma diversificada de transações financeiras, a 20Bet oferece suporte tangível aos jogadores. Este é um lugar onde eles podem apostar com dinheiro real, respaldados por concorrentes de diversas disciplinas esportivas. 20bet

Comentarii

căutare personalizată