Ultimele articole

Comentarii recente

Tag Cloud

acustic Adele album albume Ambiental aniversari artist Blues cantareata cantaret chitara clasic colaborari concerte decedat electro excelent extern filme fundatii heavy metal Hip-Hop Instrumental intern Jazz Lady Gaga lansari live muzica operatie pop-rock reuniune Rihanna Rock romaneasca single slow soundtrack stiri trupa turneu vanzari video vocal voce

Categorii Google

Categorii

Validari


« | Main | »

40 de ani de “Led Zeppelin IV”

By Alex Costea | November 9, 2011

trupaFormatia Led Zeppelin lansa acum 40 de ani cel de-al patrulea album al lor intitulat “Led Zeppelin IV”. Acesta n-a fost titlul oficial al albumului, pentru ca initial albumul n-avea niciun titlu, insa a ajuns sa fie cunoscut ca “Led Zeppelin IV”.

Totodata, “IV” (asa cum urma sa fie numit de toata lumea) a fost si cel mai de succes album al lor, reusind sa se vanda in peste 32 milioane de copii de la lansare. In acelasi timp, este si al treilea album ca numar de vanzari din toate timpurile in Statele Unite ale Americii. S-a clasat in spatele albumului “Greatest Hits” al celor de la Eagles si “Thriller” al lui Michael Jackson.

Led Zeppelin a inceput sa lucreze la album in decembrie 1970 si au inregistrat 11 cantece, insa numai opt au ajuns pe album. Celelalte trei (“Down By The Seaside”, “Night Flight” si “Boogie With Stu”) au fost lansate patru ani mai tarziu in albumul “Physical Graffiti”.

Cele doua melodii lansate ca single-uri dupa album au fost “Black Dog” si “Rock and Roll”. Australia este singura tara care, in afara de aceste doua single-uri, a lansat si “Stairway To Heaven”.

Sursa: Music News
Sursa foto: Sweet Lyrics

renne

Subiecte: Albume, Rock, Stiri | No Comments »

Comments

căutare personalizată