Ultimele articole

Tag Cloud

actiune Actori animatie Animation bune Cele mai CGI comedie comentate critica desene drama evenimente extern fictiune filmate Filme Fun Fun - Trust me horror Jocuri Johnny Depp lansari legende live movie-trailers Muzica parodii premii proaste Proprii Reclame regizor Reviews romance SF stiri trailere video viitor youtube _Comentator: Adrian Diaconescu _Comentator: Alex Sima _Comentator: George Constantin _Comentator: Stefan Toma

Categorii Google

Categorii

Validari


« | Pagina principala | »

Coraline – 3D

Cronica postata de Alex Sima | 30, 04, 2009

Am fost marti la lansarea Coraline – 3D, si de atunci ma chinui sa-mi dau seama daca mi-a placut sau nu. Nici acum nu stiu, dar daca mai stau mult, nu cred ca mai scriu despre asta vreodata. Cred ca mi-ar fi cel mai usor sa insir motivele de neplacere, si chestiile care m-au incantat.
*

*
De fapt, inainte de liste, o sa va spun ca filmul Coraline are la baza cartea Coraline, de Neil Gaiman. Drept urmare, ar trebui sa intre la categoria filme pentru copii.

Si cam pe acolo se invarte o buna jumatate de film. Ce e insa ciudat, cel putin din punctul meu de vedere: Are momente in care eu daca as avea 5 ani si m-as uita la el, mai ales cu ochelari 3D, probabil ca m-as scuza ca am nevoie la toaleta, asa cum s-a intamplat cand am vazut Predator la cinema. Nu, nu am facut pe mine. Dar a fost scuza perfecta sa nu ma mai uit fara sa par un fricos.

Dar cum de atunci am parcurs ceva drum, am putut sa ma uit la film fara intreruperi. Si ca sa-mi continui firul, Coraline e impartit in atat de multe fragmente pentru atat de multe segmente de varsta incat e ciudat si numai prin asta, ca sa nu mai vorbim de poveste.

Oare daca l-as avea, mi-as duce copilul la Coraline 3D? Probabil nu daca ar avea sub 9 ani si in mod sigur nu daca n-ar stii destula engleza.

Pentru ca aici ma lovesc de cea mai ciudata treaba. Prima replica din film: “Buna”. Pe randul din spatele meu o aud pe a doua: “Vrei sa plecam?”

Ma rog, n-a fost atat de rau pe cat avea potential de a fi, dar totusi, nici nu se compara dublarea noastra cu vocile originale.

Si aici analizez un picut, ca sa explic de ce mi se pare ciudat. E vorba de Coraline, si mai e si 3D. La Plaza. Sa fim seriosi, biletu’ nu-i chiar de ici de colea. Nu oricine isi duce odrasla sa vada desene animate cu ochelari pe nas la Movieplex (In treacat fie spus, astia sunt mult mai comozi fata de cei de la Liberty Center, care data trecuta ne-au lasat dungi pe nas).

Si daca ai bani de film in Plaza, banuiesc ca-ti permiti sa-ti educi copilul intr-un mod mai aparte, sa-l inveti cat de cat o limba straina. Ca sa nu mai spun ca de la gradinita incepe procesul asta in ziua de azi. Si ce mod mai bun de a invata o limba straina decat sa o auzi vorbita, exemplificata si prin actiuni care sa descrie cuvintele?

N-am inteles niciodata dublarea filmelor si mi se pare cea mai mare ineptie. Macar cu subtitrare sa fi fost, daca engleza nu vrea, macar limba materna sa stie s-o scrie si s-o citeasca.

Si uite asa tot bat campii in propria minte de marti, si sar de la una la alta. Nafar’ de inspiratia dupa peripetiile domnitei Alice, momentan nu stiu ce-mi doream sa mai zic despre filmul asta. A, da. Grafica e superba.

A fost… ciudat.

Scenariu: 9
Acting (Grafica): 10
Actiune: 8
Soundtrack: 9 la al lor, 5 la al nostru.

Nota finala: 9 la al lor…

VN:F [1.9.11_1134]
Nota filmului:
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)

Light

renne

Subiecte: Filme | Nici un comentariu »

Comentarii

căutare personalizată