Nemira rss anunt

« | Main | »

Dead Space

Articol postat de | 24. 08. 2009

In mare parte datorita dezamagirilor recente in amorul joacelor, am incercat sa gasesc un joc care sa-mi fie pe plac. La recomandarea lu’ Goja i-am dat o sansa numitului Dead Space. Si constat ca tre’ sa-i dau o bere. Lu’ Goja. A fost o placere sa-l joc, o placere sa-l termin.

Pe joc, nu pe Goja.

Are atmosfera, are arme dragute, are oaresce doza de originalitate atat in gameplay cat si in poveste. Ce mai, daca treci peste partea cu camera ciudata, o sa te obisnuiesti cu el si n-o sa ii injuri pe cei de la EA ca nu au oferit si posibilitatea de a urmari actiunea prin intermediul camerei clasice.

Povestea pe scurt: Esti un nene inginer, te-ai certat cu aleasa inimii (probabil pentru ca foloseai prea mult sistemul ala holografic pentru jocuri), si ajungi cu micuta ta nava spatiala pe marea ei nava (Planet Cracker) pentru niscai reparatii. In background, se pare ca niste indivizi ciudatei care formeaza o secta si mai ciudata au gasit pe planeta (pe care o spargeau pentru a extrage minerale)… ce altceva… “eilieni”.

De aici, e combinatie intre Doom, Half-Life, FarCry, Anachronox, si alte cateva jocuri care mi-au fost la vremea lor pe plac. Si totusi, reuseste sa ramana original. Mi-a placut in mod deosebit introducerea zonelor cu gravitatie zero. Absolut superb. Se puteau face mult mai multe pornind de aici. Au facut ce-i drept un mini-joc in joc, un baschet ciudat, din pacate mult prea simplist si se vede ca n-au petrecut prea mult timp cu el. Si daca tot a venit vorba de joc in joc, mai sunt prezente doua sau trei. Unul e interesant in mod deosebit si in acelasi timp frustrant, in functie de dificultatea la care joci. Un fel de Space Invaders in 3D.

Sistemul de salvare e ok, pentru ca are prezenta atat optiunea de a salva din locuri prestabilite, cat si quick save-ul atat de necesar uneori. Sunetul nu e de nota 10, dar nici nu coboara sub 8. Afisele de pe pereti merita insa nota 10, de la un “Introduce your enemies to your friend” – reclama la un pistol, pana la pozele cu gagicute din dormitoarele soldatilor. Se putea insa si aici pune ceva mai mult accent pe diversitate, ca nu sunt prea multe diferite.

Dead Space are in total 12 capitole pe care le poti termina intr-o saptamana lejer, fara sa joci cine stie ce din punct de vedere al timpului. Singurul bug peste care am dat a fost chiar la monstrul final. Nu puteam sa intru in inventory intr-un anumit moment al atacului ca sa folosesc heal si telekinesis recharge, ca se lasa cu eroare. A trebuit sa ma descurc fara. Pana la urma am reusit din vreo 10 incercari.

In concluzie, il recomand la randul meu. Dead Space e de jucat pe seara, cu casti bune.

renne

Subiecte: Jocuri FPS, Reviews | Nici un comentariu »

Comments