Ultimele articole

Comentarii recente

Tag Cloud

acustic Adele album albume Ambiental aniversari artist Blues cantareata cantaret chitara clasic colaborari concerte decedat electro excelent extern filme fundatii heavy metal Hip-Hop Instrumental intern Jazz Lady Gaga lansari live muzica operatie pop-rock reuniune Rihanna Rock romaneasca single slow soundtrack stiri trupa turneu vanzari video vocal voce

Categorii Google

Categorii

Validari


« | Main | »

Gabriel Cotabita implineste astazi 56 de ani

By Alex Costea | November 1, 2011

VH2Gabriel Cotabita, cantaretul de muzica usoara si totodata solistul trupei de pop-rock VH2, implineste astazi 56 de ani. Nascut la Craiova pe data de 1 noiembrie 1955, Gabriel Cotabita si-a inceput cariera in muzica in anul 1979, colaborand din acel an cu  trupa “Basolerief”.  In 1983 s-a alaturat trupei Holograf, care ramasese fara solist, a scos impreuna cu noua sa trupa un an mai tarziu albumul “Holograf 1”. Dupa despartirea de Holograf, decide sa isi continue cariera pe cont propriu, alegand muzica usoara. De atunci si pana in 2002, a luat multe premii iar majoritatea pieselor sale au ajuns slagare la festivalul Mamaia.

Dintre piesele lui care au devenit slagare, putem aminti “Te rog domnisoara nu pleca”, “Voice from above” sau “Raiul e pe pamant”. In 1997 obtine diploma de merit la “Unisong International Songs Contest” din Statele Unite ale Americii, ca un an mai tarziu sa castige premiul al III-lea la sectiunea Soul R&B din cadrul concursului “Pacific International Song Contest Surfers Paradise” din Australia.

In 2002 formeaza alaturi de Mihai Pocorschi grupul VH2 si i se decerneaza Diploma de Onoare a Ministerului Culturii si Cultelor in cadrul Galei muzicale “O zi printre stele”. Discografia lui este formata din 12 albume, ultimele patru fiind cu trupa VH2.

renne

Subiecte: Ro music | No Comments »

Comments

căutare personalizată