Ultimele articole

Tag Cloud

actiune Actori animatie Animation bune Cele mai CGI comedie comentate critica desene drama evenimente extern fictiune filmate Filme Fun Fun - Trust me horror Jocuri Johnny Depp lansari legende live movie-trailers Muzica parodii premii proaste Proprii Reclame regizor Reviews romance SF stiri trailere video viitor youtube _Comentator: Adrian Diaconescu _Comentator: Alex Sima _Comentator: George Constantin _Comentator: Stefan Toma

Categorii Google

Categorii

Validari


« | Pagina principala | »

Cesky Sen (Czech Dream)

Cronica postata de Alex Sima | 31, 03, 2010

Cesky Sen (Czech Dream)Film (documentar): Cesky Sen (Czech Dream);
A aparut in anul: 2004;

Doi studenti la film (Vit Klusak si Filip Remunda) doresc sa transmita lumii un mesaj. Pentru aceasta, ei insceneaza o farsa. Cu o tunsoare si o tinuta studiata, ei ajung manageri “responsabili”, care isi promoveaza cu entuziasm hipermarketul inexistent. Documentarul ne dezvaluie cum se poate vinde o iluzie.

Hipnotizati de reclame si de preturile incredibile, consumatorii cad in plasa. In plasa cui, ne intrebam? A studentilor, a reclamelor sau a propriei lacomii?

Ideea farsei şi dezamagirea (sau aprobul) consumatorilor nu sunt insa singurele purtatoare de sens. Intriganta mi se pare atitudinea celor care fac campania de advertising si care, pentru o suma multumitoare, accepta sa se joace cu mintea consumatorului si sa promoveze un miraj. In viziunea “victimelor” intreaga responsabilitate o poarta cei doi regizori (si poate guvernul), cand de fapt, agentia insceneaza totul.

Documentarul ar fi meritat cu siguranta un “making of”. As fi curioasa sa stiu cum s-au simtit cei doi studenti de-a lungul realizarii proiectului lor, cum au primit finantarea si cat de greu le-a fost sa-i convinga pe advertiseri sa-si dezvaluie trucurile.

Un sfat in ton cu filmul: nu va uitati la acest documentar.

VN:F [1.9.11_1134]
Nota filmului:
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
Cesky Sen (Czech Dream), 9.3 out of 10 based on 3 ratings

Light

renne

Subiecte: Reclame | 1 Comentariu »

Un raspuns la “Cesky Sen (Czech Dream)”

  1. Alexandru DOBRE Says:
    16, 04, 2010 la 1:47 pm

    Salut. Raspunsul la intrebarea concursului este: Visarion Alexa.

    VA:F [1.9.11_1134]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Comentarii

căutare personalizată